Produkty Maluta

Jogurt naturalny typ Bałkański 3%tł. 340g lekki

Jogurt naturalny typ Bałkański 3%tł. 340g lekki / OSM Maluta

Jogurt naturalny typ Bałkański 3%tł. 340g lekki

lekki

Produkowany według tradycyjnej receptury z zagęszczonego mleka jest więcej niż fermentowanym napojem mlecznym. Konsystencja „do krojenia”, przypominająca serek, pełny, a jednocześnie rześki, lekko kwaskowaty smak i aromat to charakterystyczne i wyróżniające cechy Jogurtu Bałkańskiego lekkiego. Obniżona w stosunku do klasycznej wersji 9% Jogurtu zawartość tłuszczu pozwala cieszyć się jego smakiem także miłośnikom Jogurtu Bałkańskiego zwracającym szczególną uwagę na kaloryczność diety.
 

DOSKONAŁY LEKKI TYP BAŁKAŃSKI


mleko pasteryzowane, mleko w proszku odtłuszczone, białka mleka, żywe kultury bakterii jogurtowych

Wartość odżywcza w 100g
 
Wartość energetyczna
298 kJ / 71 kcal
Tłuszcz
3,0 g
w tym kwasy nasycone
2,0 g
Węglowodany
6,5 g
w tym cukry
6,5 g
Białko
4,5 g
Sól
0,11 g